Over Makoto Dokokaj

Leuk dat je een kijkje komt nemen op onze website! Welkom!

Judo vereniging Makoto Dokokaj is in oktober 1992 opgericht. De vereniging die toen uit veertig leden bestond is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van 150 judoka’s die er met veel plezier judoën. De leeftijden binnen onze vereniging variëren van 5 t/m 88 jaar.

Er zijn recreatieve leden actief maar ook leden die judo als topsport willen beoefenen. De eerste groep komt puur voor hun plezier, of om sterkere spieren te ontwikkelen, voor faalangstreductie, om te leren vallen, om aan hun conditie te werken of omdat hij/zij doorverwezen is door school of huisarts.

Ook voor judoka’s die verder willen komen in het wedstrijdjudo is er plaats bij Makoto Dokokaj.

Juddo vereniging Makoto Dokokaj
Bij Makoto Dokokaj wordt ook specifieke Dan-training gegeven aan judoka die hun 1ste of 2de dan willen halen.
Graag willen wij als vereniging onze maatschappelijke bijdrage leveren. In mei 2014 zijn we gestart met het geven van valtrainingen voor 50 plussers. Het is bewezen dat 50 plussers die valtraining hebben gevolgd, 50 % minder kans hebben om botbreuken op te lopen na een val. Een botbreuk heeft vaak nare gevolgen waar we in eerste instantie niet bij stil staan, zo zijn mensen bijvoorbeeld niet meer mobiel en bestaat de kans op vereenzaming.

Ook voor volwassenen die nog geen judo ervaring hebben, is er een plek binnen onze judovereniging. Iedere woensdagavond sport er een gezellige groep volwassenen. Zij werken aan hun conditie, leren zelfverdediging en leren judo technieken vanaf de basis.

Ons uitgangspunt is dat ieder lid speciaal is en dat er voor iedereen een plek is waar hij/zij zich kan ontwikkelen. De vereniging staat bekend om zijn open en gemoedelijke structuur.  Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten.
In het bovenstaande menu leest u meer over de verschillende ‘takken’ binnen de vereniging.

Auteur: Karen Lemaire
12-11-2014
Oud Gastel