In juni waren daar weer de band- en slipexamens bij Judovereniging Makoto Dokokaj uit Oud Gastel. Dat de judoka’s een langere coronaperiode aan trainingen hadden gemist viel nauwelijks op. Voorgaande weken was er dan ook volledig gefocust op het finetunen van de diverse worpen, houdgrepen, armklemmen, roltechnieken en diverse Japanse benamingen van deze technieken. Vrijwel moeiteloos werden de technieken zowel links als recht uitgevoerd en werd er geregeld de Japanse benaming aan toegevoegd door de (ook jongere) judoka’s.

Voor de trainers is het vooral mooi om te zien dat de technieken opgepakt zijn, menig judoka motorisch gegroeid is en er ook flinke stappen gezet zijn in de concentratie bij die judoka’s die daar soms nog wat moeite mee hebben. Dat de judoka op het moment van een examen wat nerveus is wordt rekening mee gehouden want de trainers hebben in de voorgaande trainingen heus wel gezien wat ze in hun mars hebben en hen bewust een formulier meegegeven voor een desbetreffende band- of slipexamen.

Bij de judosport gaat het, zeker op de jongere leeftijd, om de kernwaarden respect en omgaan met tegenslagen zoals bijvoorbeeld verlies. Dit gaat gepaard met motorische groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het beter reguleren van (overmatige) energie. Natuurlijk gaat dit samen met een enorme dossier sportplezier. Als dit je aanspreekt kom dan gerust eens langs om deel te nemen aan een proefles in ‘t Veerhuis te Oud Gastel of kijk op onze website voor meer informatie.

Translate »