Historie

Judovereniging Makoto Dokokaj is in 1992 opgericht. Ad van Gils die tot die tijd wedstrijdtrainer was bij Majaheicha Ryu, startte in oktober 1992 J.V.Makoto Dokokaj, die toen uit ongeveer 40 leden bestond. Ad was een liefhebber van het wedstrijdjudo en reisde in deze jaren heel wat af om met zijn judoka’s deel te nemen aan wedstrijden.
Ad van Gils
Frans Lauwerijssen
Dit deed hij echter niet alleen, hij kreeg hulp van Frans Lauwerijssen, een fanatieke ouder die ook zitting in het bestuur had. Frans Lauwerijssen was de rechterhand van Ad en regelde alles wat er geregeld moest worden. Van de inschrijving voor toernooien, judopakken, printjes om uit te delen tot de organisatie van clubkampioenschappen en het eigen toernooi. Een echte duizendpoot mogen we wel zeggen.
Vanaf 2009 heeft Joris de Graauw, judoleraar B, een aantal jaren dantraining gegeven bij de vereniging. Een heel aantal judoka’s behaalde zijn/haar zwarte band met behulp van deze trainingen.
In 2013 begon Maikel Kruis met het verzorgen van trainingen op vrijdagen. Nu hij is begonnen met een andere studie geeft Maikel alleen nog valtrainingen in de vorm van cursussen aan senioren.