Wat waren de judoka’s van judo vereniging Makoto Dokokaj uit Oud Gastel allemaal blij dat ze weer mochten gaan trainen na de corona periode. Ze zagen hun sportmaatjes weer en eindelijk konden ze hun energie weer lekker loslaten tijdens de intensieve trainingen. Toch merkte ze ook wel dat het weer even flink wennen was nadat er een behoorlijke periode niet getraind had mogen worden. De afgelopen tijd hebben ze echter met veel enthousiasme de draad weer helemaal op weten te pakken en was het, voor diegene die dat wilden, zelfs weer tijd om deel te nemen aan een toernooitje. Zo gingen 10 van onze judoka’s afgelopen zaterdag naar Roosendaal om hun technieken in de echte praktijk te brengen op de Streekontmoeting bij JV Kroeven.

En wat maakte Hidde, Nienke, Rik, Milan, Casper, Alex, Sem, Kai, Brent en Joppe er mooi wedstrijden van! Alex, Kai en Sem wisten al hun partijen te winnen. De anderen moesten een verliespartij incasseren maar dat geeft niets, daar leer je namelijk veel van en word je dus nog beter. Door een diversiteit van de aangeleerde technieken werden er door iedereen verschillende prachtige punten gescoord.

Op zondag nam Siep deel aan de Zuid Nederlandse Kampioenschappen te Gilze Rijen. Eigenlijk het eerste wat grotere toernooi voor Siep en dan meteen het Regio Kampioenschap. Zo’n grote hal met meerdere wedstrijdmatten en scheidsrechters in pak is toch best indrukwekkend. Een podiumplaats werd niet gehaald, maar Siep heeft zijn huid op fantastische wijze duur verkocht. Het blijven leren om te incasseren, goed om te gaan met allerlei indrukken en jezelf te meten in de sport die je zo leuk vindt, zijn de basiselementen waar het op de toernooien tenslotte om gaat en dus heeft Siep ondanks de uitslag toch weer een belangrijk stapje gezet in zijn algehele ontwikkeling als judoka.

Translate »