Kersttoernooi Barendrecht 2017

Zondag 17 december namen de broers Kas en Stan Langeweg, Anne-Sophie Bierkens, Levi Schneijderberg, en Sven Loos deel aan het Kersttoernooi van Budosport John van Eerdenburg op sportpark de Smithoek in Barendrecht.

Kas begon wat lastig aan zijn partijen tegen stevige tegenstanders, met wat tranen als gevolg, daarna herpakte hij zichzelf echter en wist met een paar zeer goed uitgevoerde taai-o-toshis de vierde plaats veilig te stellen. Levi was lekker op dreef vandaag en wist de helft van zijn partijen te winnen, waarbij hij een zeer mooie ippon scoorde met een o-soto-gari overname. De derde plek was het mooie resultaat. Anne-Sophie vocht vandaag haar eerste echte wedstrijdjes uit en deed het zeer goed. Ze moest de mat op tegen een paar zeer pittige dames, maar wist zelf toch ook een paar leuke technieken zien. Hier wist zij twee potjes te winnen waarna ook zij de derde prijs in wacht wist te slepen.

Na een korte pauze mochten Stan en Sven aan de bak. Stan mocht vandaag stevig aan de bak, want hij was ingedeeld bij een paar goede sterke tegenstanders. Toch liet hij zich van zijn beste kant zien en vocht in elke partij voor wat hij waard was. Helaas wist hij niet te winnen vandaag, maar van deze sterke tegenstand kun je enkel maar leren voor de volgende wedstrijden. De kleine Sven was ook ingedeeld in een behoorlijk sterke poule, maar daarvan liet hij zich niet van de wijs brengen. Ondanks dat hij zijn eerste partijen verloor gaf hij de moed niet op en bleef met veel inzet strijden. De vierde partij had meer op kunnen leveren, maar helaas werd deze verloren op scheidsrechter beslissing. Met een zere teen ging hij alsnog de mat op voor zijn laatste partij, wat hem nog een overwinning opleverde met een uiteindelijke vijfde plaats als gevolg.

Het kersttoernooi was zeer geolied georganiseerd en ook zeker geschikt voor onze beginnende wedstrijd judoka’s, terwijl meer ervaren jongens als Stan ook lekker aan de bak konden. Zeer zeker voor herhaling vatbaar dus.

Er zijn nog geen reacties op "Kersttoernooi Barendrecht 2017"