Voor judoka’s die de in de les geleerde technieken graag tijdens wedstrijdjes uit willen proberen, organiseert Budoschool Cor Schuurbiers maandelijks de zogenaamde Lintjestoernooien. De locatie is: Sporthal de Roos, Commandobaan 6, Roosendaal.

Dit toernooi is alleen toegankelijk voor de beginnende judoka’s die wedstrijdervaring op willen doen, (dus géén wedstrijdjudoka’s) en deze zal voor zover het mogelijk is 1 keer per maand gehouden worden. De eerstvolgende zullen plaats vinden op zondag 10 april, 8 mei, 12 juni en 10 juli.

De deelnemers kunnen door middel van punten te halen, vaantjes en medailles winnen. Als de judoka 40 punten heeft verzameld ontvangt hij een geel vaantje, bij 80 een oranje, bij 120 een groene, bij 160 een blauwe, bij 200 een bruine en bij 240 punten een zwart vaantje. Na zwart kunnen ze door gaan en als zij 300 punten hebben krijgen ze een bronzen medaille, bij 360 punten een zilveren en bij 420 punten een gouden medaille. Als de judoka totaal 600 punten
heeft krijgt hij/zij een beker en mag niet meer aan het lintjestoernooi meedoen, en zijn ze klaar voor het grotere werk. Ten allen tijde wordt geprobeerd iedereen 4 wedstrijden te laten judoën.

Hoe werkt het:
Inschrijving kan op de dag zelf, het inschrijfgeld bedraagt € 6.50 per deelnemer.
De weegtijden zijn: 4 tot en met 16 jaar aanvang weegtijd 8.30 uur tot 8.45 uur
Vanwege het laagdrempelige niveau en de gemoedelijke sfeer van deze wedstrijden, zal er geen coach aanwezig zijn. Ook is het niet de bedoeling dat ouders de kinderen coachen tijdens de wedstrijdjes.
Verder stelt Budoschool Cor Schuurbiers zich niet aansprakelijk voor enige materiële schade dan wel lichamelijk letsel.

Translate »