Makoto judoka’s lekker bezig op Streekontmoeting

Om voor de beginnende wedstrijdjudoka’s wat meer aanbod te creëren zijn er, in samenwerking tussen 6 judoverenigingen uit Midden- en West Brabant, de zogeheten Streekontmoetingen in het leven geroepen.

De 6 deelnemende clubs zijn Budovereniging Rijen, Judoclub Klundert, Judoschool Richard, Judovereniging de Kroeven, Van Gils Sport & Fitness en Judovereniging Makoto Dokokaj. De Streekontmoetingen zijn judotoernooien voor de beginnende judoka’s die ervaring op willen doen met wedstrijdjudo. Er wordt een aangepast wedstrijdreglement gehanteerd zodat de judoka’s zoveel als mogelijk kunnen judoën, zo wordt de wedstrijdtijd altijd volgemaakt, en wordt er secuur gekeken naar de poule-indeling zodat de judoka’s binnen hun eigen leeftijdscategorie in een poule van hun eigen gewichtsklasse komen zodat de verschillen zo klein als mogelijk zijn. Afgelopen zaterdag was het de organiserende beurt aan Judovereniging de Kroeven die hun streekontmoeting in de Vijfsprong te Rucphen liet plaatsvinden.

Een viertal judoka’s van judovereniging Makoto Dokokjaj uit Oud Gastel nemen deel aan deze streekontmoeting en niet zonder succes. Sieb van Bergen beet de spits af en wist alle drie zijn partijen overtuigende te winnen. Annora den Hoed en Floran Dries zaten samen met twee andere judoka’s in één poule. Onderling was het tussen hen heel spannend en werden er scores over en weer gemaakt. Door een overname punt in de allerlaatste seconde mocht Floran zich de winnaar van deze partij noemen. Annora won al haar andere partijen en wist als enige meisje, met heel goed en aanvallend judo, tweede te worden in deze poule. Floran werd de nummer één in deze zelfde poule. Stan Langeweg was in een moeilijke poule ingedeeld met erg lange jongens. Maar Stan gaf zich zomaar niet gewonnen en wist in bijna elke pot een score te maken en in één wedstrijd ook als winnaar uit de strijd te komen. Uiteindelijk werd Stan vierde in deze poule. Op het eind was er bij alle vier de judoka’s en aanwezige trainers Vince en Milan blijdschap en tevredenheid …. en dat is toch het aller belangrijkste. De volgende Streekontmoeting is op 16 februari; hopelijk gaan we dan met nog meer judoka’s naar Oirschot. De Streekontmoeting daarop is op 6 april en zal door ons zelf georganiseerd worden en plaatsvinden in ons thuishonk ’t Veerhuis te Oud Gastel. Heb je zelf ook interesse om eens te kijken of zo’n beginners toernooi wat voor jou is óf heb je het idee om te beginnen met de judosport neem dan een kijkje op onze website www. makoto-dokokaj.nl en meld je aan voor een proefles.

Er zijn nog geen reacties op "Makoto judoka's lekker bezig op Streekontmoeting"