Voor de derde maal dit seizoen vond er een Streekontmoeting plaats, ditmaal in Oirschot, bij Judoschool Richard, waar namens Makoto Mike de Wit aan deelnam.

De Streekontmoetingen zijn judo toernooien voor de beginnende judoka’s die ervaring op willen doen met wedstrijdjudo. Er wordt een aangepast wedstrijdreglement gehanteerd zodat de judoka’s zoveel als mogelijk kunnen judoën, zo wordt de wedstrijdtijd altijd volgemaakt, en wordt er secuur gekeken naar de poule-indeling zodat de judoka’s binnen hun eigen leeftijdscategorie in een poule van hun eigen gewichtsklasse komen zodat de verschillen zo klein als mogelijk zijn. Deze competitie is op poten gezet door zes clubs: Budovereniging Rijen, Judoclub Klundert, Judoschool Richard, Judovereniging de Kroeven, Van Gils Sport & Fitness en Judovereniging Makoto Dokokaj.

Mike de Wit was uitermate op dreef deze zaterdag, want alle drie zijn wedstrijden wist hij te winnen, waarvan 2 met ippon. Een mooie, en zeer verdiende, eerste plaats was zijn beloning.

De eerstvolgende Streekontmoeting zal plaatsvinden op 6 april en zal door ons zelf georganiseerd worden en plaatsvinden in ons thuishonk ‘t Veerhuis te Oud Gastel. Wij hopen uiteraard dat we er zoveel mogelijk Makoto judoka’s op de tatami zullen verschijnen. Aanmelden hiervoor kan inmiddels via onze site, dus schrijf je zo snel mogelijk hiervoor in.

Translate »