Makoto Dokokaj nieuwspagina

Regemblemen bestellen

De termijn om rugemblemen te bestellen is verlengd tot het einde van het jaar. Informatie over de emblemen zelf en de bestel procedure is te verkrijgen bij André Schoonen: andre.schoonen@gmail.com.

Oliebollenles 2023

Na het enorme succes van de oliebollenles begin 2022, gaan we ook in 2023 het jaar aftrappen met deze leuke en gezellige, maar tevens zeer sportieve activiteit.
Dus op woensdag 4 januari zijn jullie allemaal welkom om deel te nemen aan deze les, om onder leiding van meester Milan en meester Vince de vakantie calorieën er eens goed af te trainen en meteen weer op gepaste wijze terug aan te vullen. Kosten voor deze extra les zijn 2.50, graag inschrijven via de activiteit “4-1-2023 Oliebollentraining” op onze site.

 

Makoto Informatie Appgroep

Om onze judoka’s en hun ouders nog sneller en beter op de hoogte te houden van aankomende activiteiten en toernooien of van last-minute aanpassingen in de lessen, heeft Makoto Dokokaj sinds kort een app groep waarin bestuur en trainers dit soort informatie met jullie zullen delen.

Wil je graag toegevoegd worden aan deze groep, scan dan de QR-code en je wordt automatisch toegevoegd.

Examens januari – 2023

In de week van 23-27 januari 2023 worden er weer examens gehouden. De uitnodiging hiervoor krijg je van de trainer en de betaling ervoor dient te gebeuren via de link “Examen voor een slip” of “Examen voor een band”, in “Inschrijven activiteiten” op de homepagina van onze site, of via het menu item “Inschrijven activiteiten” te vinden in het “Lidmaatschap” menu. Iedereen alvast heel veel succes!!

Hajime neem je vriendje mee!

Na de enorm leuke Hajime neem je vriendje mee! lessen van na de zomervakantie, gaan we ook week 10 en 11 weer uitroepen tot de ‘Hajime neem je vriendje mee’ weken. Dus op maandag 6 en 13 maart, woensdag 8 en 15 maart én vrijdag 10 en 17 maart mag elke judoka een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de judoles. Kun je niet kiezen, neem ze dan gewoon allebei mee.

Judovereniging Makoto Dokokaj eindelijk weer de toernooimat op

Wat waren de judoka’s van judo vereniging Makoto Dokokaj uit Oud Gastel allemaal blij dat ze weer mochten gaan trainen na de corona periode. Ze zagen hun sportmaatjes weer en eindelijk konden ze hun energie weer lekker loslaten tijdens de intensieve trainingen. Toch merkte ze ook wel dat het weer even flink wennen was nadat er een behoorlijke periode niet getraind had mogen worden. De afgelopen tijd hebben ze echter met veel enthousiasme de draad weer helemaal op weten te pakken en was het, voor diegene die dat wilden, zelfs weer tijd om deel te nemen aan een toernooitje. Zo gingen 10 van onze judoka’s afgelopen zaterdag naar Roosendaal om hun technieken in de echte praktijk te brengen op de Streekontmoeting bij JV Kroeven.

En wat maakte Hidde, Nienke, Rik, Milan, Casper, Alex, Sem, Kai, Brent en Joppe er mooi wedstrijden van! Alex, Kai en Sem wisten al hun partijen te winnen. De anderen moesten een verliespartij incasseren maar dat geeft niets, daar leer je namelijk veel van en word je dus nog beter. Door een diversiteit van de aangeleerde technieken werden er door iedereen verschillende prachtige punten gescoord.

Op zondag nam Siep deel aan de Zuid Nederlandse Kampioenschappen te Gilze Rijen. Eigenlijk het eerste wat grotere toernooi voor Siep en dan meteen het Regio Kampioenschap. Zo’n grote hal met meerdere wedstrijdmatten en scheidsrechters in pak is toch best indrukwekkend. Een podiumplaats werd niet gehaald, maar Siep heeft zijn huid op fantastische wijze duur verkocht. Het blijven leren om te incasseren, goed om te gaan met allerlei indrukken en jezelf te meten in de sport die je zo leuk vindt, zijn de basiselementen waar het op de toernooien tenslotte om gaat en dus heeft Siep ondanks de uitslag toch weer een belangrijk stapje gezet in zijn algehele ontwikkeling als judoka.

Streekontmoetingen 2022-2023

Ook dit jaar zal Makoto Dokokaj weer deelnemen aan de Streekontmoetingen, een serie laagdrempelige toernooitjes voor beginnende judoka’s georganiseerd door een vijftal West-Brabantse judo verenigingen (JV de Kroeven, Budovereniging Rijen, JV Dongen, JV Klundert en Makoto Dokokaj).

De judoka’s kunnen tijdens de verschillende toernooien punten verdienen, waarna ze na afloop van het laatste toernooi, op basis van behaalde punten, een mooie prijs in ontvangst mogen nemen. Om de judoka’s zoveel mogelijk ervaring op te laten doen, zal bij alle categorieën behalve de -15, ook na het behalen van een ippon nog verder gespeeld worden tot de hele wedstrijdduur verlopen is.

De judoka’s op basis van leeftijd in de volgende categorieën ingedeeld:
Groep             Categorie     Geboortejaren   Wegen                  Wedstrijden
Groep 1:          -10                2013-2014          12:30-12:45 uur    13:00-14:30 uur
Groep 2:          -8                  2015-2016          14:00-14:15 uur    14:30-15:00 uur
Groep 3:          -15                2008-2009          15:30-15:45 uur    16:00-17:30 uur
Ook groep 3:   -13                2010-2012
De categorie waarvoor ingeschreven wordt is de categorie voor het gehele seizoen. Deelnamekosten voor de hele serie van vijf toernooien bedragen 25 Euro.

De toernooien zullen plaatsvinden op de volgende data:
15 oktober 2022 – Streekontmoeting De Kroeven
Openbare Basisschool De Wingerd
Kersenberg 52
4708 KC Roosendaal

12 november 2022 – Streekontmoeting Rijen
Budovereniging Rijen
Sportparkweg 21a
5121 MP Rijen

11 maart 2023 – Streekontmoeting Dongen
Gehouden bij Budovereniging Rijen
Sportparkweg 21a
5121 MP Rijen

13 mei 2023 – Streekontmoeting Makoto Dokokaj
Gehouden bij JV De Kroeven
Openbare Basisschool De Wingerd
Kersenberg 52
4708 KC Roosendaal

17 juni 2023 – Streekontmoeting Klundert
“De Niervaert”
Molenvliet 7
4791 GB Klundert

Hajime neem je vriendje mee!

Week 38 en 39 zijn de ‘Hajime neem je vriendje mee’ weken. Dus op maandag 19 en 26 september, woensdag 21 en 28 september én vrijdag 23 en 30 september mag elke judoka een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de judoles. Kun men niet kiezen neem ze dan gewoon allebei mee.

Band en slipexamens

In juni waren daar weer de band- en slipexamens bij Judovereniging Makoto Dokokaj uit Oud Gastel. Dat de judoka’s een langere coronaperiode aan trainingen hadden gemist viel nauwelijks op. Voorgaande weken was er dan ook volledig gefocust op het finetunen van de diverse worpen, houdgrepen, armklemmen, roltechnieken en diverse Japanse benamingen van deze technieken. Vrijwel moeiteloos werden de technieken zowel links als recht uitgevoerd en werd er geregeld de Japanse benaming aan toegevoegd door de (ook jongere) judoka’s.

Voor de trainers is het vooral mooi om te zien dat de technieken opgepakt zijn, menig judoka motorisch gegroeid is en er ook flinke stappen gezet zijn in de concentratie bij die judoka’s die daar soms nog wat moeite mee hebben. Dat de judoka op het moment van een examen wat nerveus is wordt rekening mee gehouden want de trainers hebben in de voorgaande trainingen heus wel gezien wat ze in hun mars hebben en hen bewust een formulier meegegeven voor een desbetreffende band- of slipexamen.

Bij de judosport gaat het, zeker op de jongere leeftijd, om de kernwaarden respect en omgaan met tegenslagen zoals bijvoorbeeld verlies. Dit gaat gepaard met motorische groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het beter reguleren van (overmatige) energie. Natuurlijk gaat dit samen met een enorme dossier sportplezier. Als dit je aanspreekt kom dan gerust eens langs om deel te nemen aan een proefles in ‘t Veerhuis te Oud Gastel of kijk op onze website voor meer informatie.

Ouder-Kind Judo

Voor alle judoka en ouder(s) / verzorger(s),

De eerste week van november zijn de ‘ouder kind judolessen’. Het lijkt allemaal zo makkelijk vanaf de zijkant maar hoe leuk is het om zelf te ondervinden of die judorol, dat judo-spelletje, of zo’n houdgreep wel zo makkelijk is als dat het lijkt :).

U bent dan ook van harte uitgenodigd om mee te komen naar de lessen op maandag 31 oktober, woensdag 2 en vrijdag 4 november.

We adviseren u om een lange trainingsbroek en een t-shirt te dragen en uw sieraden thuis te laten.

Alvast véél judoplezier!

Translate »