Makoto Dokokaj nieuwspagina

Streekontmoetingen 2023-2024

Ook dit jaar zal Makoto Dokokaj weer deelnemen aan de Streekontmoetingen, een serie laagdrempelige toernooitjes voor beginnende judoka’s georganiseerd door een vijftal West-Brabantse judo verenigingen (Jokoten Judo, JV de Kroeven, Budovereniging Rijen, JV Klundert en Makoto Dokokaj).

De judoka’s kunnen tijdens de verschillende toernooien punten verdienen, waarna ze na afloop van het laatste toernooi, op basis van behaalde punten, een mooie prijs in ontvangst mogen nemen. Om de judoka’s zoveel mogelijk ervaring op te laten doen, zal bij alle categorieën behalve de -15, ook na het behalen van een ippon nog verder gespeeld worden tot de hele wedstrijdduur verlopen is.

Omdat de Streekontmoetingen puur bedoeld zijn voor beginnende judoka’s dient er door de judokas en of ouders eerst even overlegd te worden met één van onze trainers of de Streekontmoeting inderdaad (nog) voor hen bedoeld is. Voor onze sporters die al wat meer ervaring op de mat hebben, zullen we dit seizoen een aantal andere toernooien aanbieden.

De judoka’s op basis van leeftijd in de volgende categorieën ingedeeld:
Groep             Categorie     Geboortejaren   Wegen                  Wedstrijden
Groep 1:          -10                2014-2015          12:30-12:45 uur    13:00-14:30 uur
Groep 2:          -8                  2016-2017          14:00-14:15 uur    14:30-15:00 uur
Groep 3:          -15                2009-2010          15:30-15:45 uur    16:00-17:30 uur
Ook groep 3:   -13                2011-2013
De categorie waarvoor ingeschreven wordt is de categorie voor het gehele seizoen. Deelnamekosten voor de hele serie van zes toernooien bedragen 30 Euro.

De toernooien zullen plaatsvinden op de volgende data:
7 oktober 2023 – Streekontmoeting Yokoten Judo
Yokoten Judo
Otterdonk 3
5103 GN Dongen

25 november 2023 – Streekontmoeting Rijen
Budovereniging Rijen
Sportparkweg 21a
5121 MP Rijen

3 februari 2024 – Streekontmoeting De Kroeven
Openbare Basisschool De Wingerd
Kersenberg 52
4708 KC Roosendaal

16 maart 2024 – Streekontmoeting Nintai
Judo Vereniging Nintai
Meidoornstraat 5
Raamsdonksveer

25 mei 2024 – Streekontmoeting Makoto Dokokaj
Gehouden bij JV De Kroeven
Openbare Basisschool De Wingerd
Kersenberg 52
4708 KC Roosendaal

15 juni 2024 – Streekontmoeting Klundert
“De Niervaert”
Molenvliet 7
4791 GB Klundert

Alle judoka’s Makoto Dokokaj geslaagd!

Voor sommigen is het toch altijd weer een spannend zo’n examenles voor een volgende slip of band. Een band of slip wordt in de judosport een kyu-graad genoemd en als je het hele jaar zo je best doet wil je dat natuurlijk bevestigd krijgen door die hogere graad en dus die andere kleur band of slip. De judolessen zijn soms behoorlijk intensief maar er is altijd ruimte voor een dolletje en gaat samen met veel sportplezier maar zo’n examenles heeft een serieuze benadering. En dan moet je ook nog alle aangeleerde worpen, houdgrepen, kanteltechnieken, et cetera zowel links als recht goed uitvoeren en soms ook nog de Japanse benaming van de techniek kunnen noemen. Maar de judoleraren hebben snel in de gaten bij welke judoka’s er wat spanning opstaat en nemen dat door een praatje snel weg zodat er vol vertrouwen geshowd kan worden wat er het afgelopen jaar allemaal geleerd is. Ook dit jaar ging dat bij alle judoka’s weer meer dan goed waardoor ze allemaal de door hen beoogde hogere judograad hebben behaald en na de zomervakantie met een andere kleur band of slip de mat op mogen; gefeliciteerd judoka’s!

Direct na de zomervakantie starten we, op maandag op 28 augustus, ook met een Tuimeljudogroep. In deze lessen krijgen de allerkleinste (3 – 5 jaar) de mogelijkheid om kennis te maken met de eerste basisprincipes van de judosport. De aangepaste fysieke, sociale en motorische oefeningen zullen ook bij deze kleintjes al bijdragen aan de ontwikkeling op deze vlakken. Ook deze lessen vinden plaats in onze dojo op de eerste verdieping van ’t Veerhuis. Als u geïnteresseerd bent in een Tuimeljudo-proefles voor uw zoon en/of dochter dan kunt u hem/haar aanmelden via onze website. Wellicht dat dan ook uw kind over enkel jaren vol trots met zijn nieuwe gele band thuiskomt.

Zonovergoten judo actiedag Makoto Dokokaj

Zondag 25 juni hield judo vereniging Makoto Dokokaj uit Oud Gastel haar actiedag. Het seizoen loopt op haar einde en aankomende week staan de band- en slipexamens op het programma dus was er een dag vol sportieve ontspanning met je judo vrienden ingepland. Dat het zo’n zonovergoten dag zou worden wist de organisatie ook niet van tevoren maar als zo’n warme dag volledig overschaduwd wordt door plezier en kameraadschap is het in één woord fantastisch. Op een fijne locatie te Bergen op Zoom waren aan de waterrand diverse (water)spelen uitgezet waar de judoka’s, ondanks de hitte, vol overgave in opgingen. Bijkomend van het ene spel werd er tussendoor genoten van een lekkere snack, kon er weer even ingesmeerd worden of werd en afkoelende duik genomen. Kinderen van 5 tot 14 jaar die samen plezier beleven en elkaar, waar nodig, helpen is precies waar judovereniging Makoto Dokokaj voor staat. Direct na de zomervakantie starten we met een tuimeljudogroep waarmee we ook het nog jongere kind leuke energie lessen gaan aanbieden waarbij kennis gaan maken met allerlei motorische oefeningen. Als u geïnteresseerd bent in deze lessen voor uw kind, van 3 tot 5 jaar, kunt u zich aanmelden voor een proefles via onze site.

Zo’n dag kan natuurlijk nooit zo prettig verlopen zonder de extra handen van de meerdere ouders hierbij willen wij hen dan ook danken voor de geboden hulp! En tenslotte gaat onze dank uit naar Jumbo Broos en Heshof, voor de gesponsorde materialen en producten, die deze dag helemaal compleet maakten voor iedereen.

Zomervakantie 2023

Vanaf maandag 10 juli tot en met vrijdag 25 augustus zullen er geen lessen zijn in verband met de zomervakantie. Vanaf maandag 28 augustus is iedereen weer welkom in onze dojo om fris en uitgerust aan het volgende seizoen te beginnen.

Puntenwedstrijden

Zoals bekend is Makoto Dokokaj één van de organisatoren van de de zogenaamde Streekontmoetingen, een serie met kleinschalige instaptoernooien voor beginnende judoka’s, bedoeld om ervaring op te doen met het draaien van wedstrijdjes. Dit seizoen zijn er in totaal 4 Streekontmoetingen, waarvan er nog eentje plaats zal gaan vinden (17 juni in Klundert).

Voor jeugdige judoka’s die wedstrijdjes heel leuk vinden en graag nog meer ervaring op willen doen, maar voor wie een grootschalig toernooi zoals de Open Bredase of de Zuid Nederlandse Kampioenschappen nog net wat te lastig of te spannend is, zijn er verschillende mogelijkheid om deel te nemen aan zogenaamde puntenwedstrijden. De insteek van deze puntenwedstrijden is in principe gelijk aan de Streekontmoeting, dus per keer door middel van wedstrijdjes te doen, punten verzamelen om zo bepaalde doelen te behalen. Alleen worden ze steeds gehouden bij dezelfde vereniging en blijven de punten staan over meerdere seizoenen. Zo wordt het mogelijk om over een langere periode toe te werken naar een bepaalde prijs, zoals een medaille of een beker, waarna je toe bent aan grotere en serieuzere wedstrijden. Doordat er kinderen van verschillende verenigingen aan de puntenwedstrijden meedoen, zul je regelmatig nieuwe tegenstanders tegen het lijf lopen, waardoor je weer extra ervaring opdoet. Door de kleinschaligheid van de toernooien, is er doorgaans geen trainer/coach aanwezig, wat ook niet echt nodig is omdat het vooral gaat om de opgedane ervaring.

Graag willen we twee puntenwedstrijden onder jullie aandacht brengen die volgens ons zeer geschikt zijn voor onze beginnende judoka’s.

1: Lintjestoernooien van Budoschool Cor Schuurbiers, gehouden in Sporthal de Roos, Commandobaan 6, in Roosendaal. Deze Lintjestoernooien worden doorgaans gehouden op de tweede zondag van de maand. Inschrijven kan per keer ter plekke. Meer informatie is te vinden op: https://budoschool-corschuurbiers.nl/inschrijving-lintjestoernooi. Menig Makoto judoka heeft hier zijn eerste wedstrijdervaring opgedaan en de verschillende vaantjes en medailles bij elkaar verdiend.

2: Vanentoernooien van Sport Instituut De Korte, gehouden in de Dojo van SI de Korte, Middenbaan Zuid 402, in Hoogvliet. De Vanentoernooien worden doorgaans gehouden op de eerste zondag van de maand. Inschrijven kan per keer ter plekke. Meer informatie is te vinden op: https://www.dekorte.nl/vanentoernooi. Het vanentoernooi wordt gehouden in dezelfde dojo waar wereldtoppers zoals Mark Huizinga, Marinde Verkerk, Juul Franssen en Roy Meyer getraind hebben en waar ook de nodige oud-Makoto judokas wedstrijdtraining krijgen.

Wij hopen dat ook in de toekomst onze judokas wederom hun opwachting gaan maken op bovenstaande toernooien om zo toe te groeien naar mooie successen en resultaten op de judomat. Mochten er nog vragen zijn over deze toernooien, stuur ze naar info@makoto-dokokaj.nl en wij zorgen dat ze zo snel mogelijk behandeld worden.

 

 

 

Geen training 29 mei

In verband met het Pinksterweekend, zal er maandag 29 mei geen training zijn. Wij wensen iedereen een fijn pinksterweekend en we zien de judoka’s woensdag 31 mei weer in de Dojo verschijnen.

Geen training 19 mei

In verband met het lange Hemelvaartweekend, zal er vrijdag 19 mei geen training zijn. Wij wensen iedereen een fijn weekend en we zien de judoka’s maandag 22 mei weer in de Dojo verschijnen.

Vakantie!

In de vakantieperiode van 24 april tot en met 5 mei zullen er geen lessen zijn. Vanaf 8 mei hopen wij alle judokas weer uitgerust en fris op de mat te zien.

Examens juni – 2023

In de week van 26-30 juni 2023 worden er weer examens gehouden. De uitnodiging hiervoor krijg je van de trainer en de betaling ervoor dient te gebeuren via de link “Examen voor een slip” of “Examen voor een band”, in “Inschrijven activiteiten” op de homepagina van onze site, of via het menu item “Inschrijven activiteiten” te vinden in het “Lidmaatschap” menu. Iedereen alvast heel veel succes!!

Regemblemen bestellen

De termijn om rugemblemen te bestellen is verlengd tot het einde van het jaar. Informatie over de emblemen zelf en de bestel procedure is te verkrijgen bij André Schoonen: andre.schoonen@gmail.com.

Translate »