Makoto Dokokaj nieuwspagina

Cadeautje voor Karin Kessel

De 19 jarige Karin Kessel is nu bijna zo’n 14 jaar lid van Makoto Dokokaj. Zoals elk ander begonnen met het speelse judo maar in de jaren doorgegroeid tot een volwaardige judoka met bruine band.

De afgelopen jaren is Karin naast haar eigen trainingsuren ook ter ondersteuning van de trainers aanwezig in enkele andere lesuren op woensdagen en vrijdagen. Daarnaast is Karin steevast van de partij op vrijwel alle activiteiten die onze vereniging organiseert. Of het nu het judokamp, het eigen teamtoernooi of de extra oliebollentraining is; Karin is met haar portie gezelligheid altijd van de partij. Geheel in de gedachte van de judosport haalt Karin er plezier uit om de jongere judoka’s te helpen.

Het was voor het bestuur dan ook een uitgelezen kans toen Karin aangaf een nieuw judopak via de vereniging te willen bestellen. Natuurlijk wilde wij haar hierbij helpen, maar deze keer zou er geen factuur volgen en mocht Karin op woensdag 9 december een mooi blauw Adidas judopak ontvangen. Namens bestuur en trainers van de vereniging willen we Karin nogmaals danken voor haar positieve bijdrage op allerlei momenten en wensen haar heel veel fijne judo-uren in haar nieuwe judogi.

Ook is Karin namens de Makoto Dokokaj aangeboden om het JBN-certificaat van dojo-assistente te halen, waarmee ze haar ondersteuning tijdens de lessen kan formaliseren. Hier moet de studente aan het Kellebeek-College, gezien haar volle agenda, nog even over nadenken maar daar gaat ze op termijn vast aan uit komen.

Schooljudo 2020

Na het grote succes van de school-judolessen van vorig jaar, destijds verzorgd door Maikel Kruis, werden er ook dit jaar weer een aantal school-judolessen verzorgd voor verschillende klassen van Basisschool Talente. Dit jaar stond voormalig Makoto-Dokokaj lid Yentel Boot op de mat om de kinderen een goed beeld te geven van een doorsnee judoles. Ondanks dat Yentel inmiddels in Rotterdam en op Papendal traint en meerdere NK-podiumplaatsen op haar naam heeft staan, is zij nog regelmatig in de dojo in Oud Gastel te vinden. Soms om in te vallen als leraar, dan weer als begeleiding tijdens clubkampioenschappen en bij ons judokamp, en zoals nu om haar liefde voor de judosport over te brengen op de kids van Talente.

Dit heeft zijn effect zeker niet gemist, want niet alleen werden de lessen met zeer veel enthousiasme ontvangen, tevens zijn er een groot aantal nieuwe leden die we naar aanleiding van deze school-judolessen inmiddels hebben mogen verwelkomen, als nieuw lid, tijdens de reguliere judolessen.

Ben jij als (nieuw) lid ook zo bezeten van de judosport en denk je dat een aantal van jouw vriendjes of vriendinnetjes de oefeningen en spelletjes tijdens de judoles ook wel wat zouden vinden, neem ze gerust een keer mee voor een introductieles. Ze hoeven zich enkel even te melden via onze website en kunnen dan een proefles meedoen om te zien of ze judo ook zo leuk vinden net als jijzelf.

 

Bonbonactie 2020

Elk jaar voorafgaand aan Moederdag organiseert Makoto-Dokokaj haar bonbonactie. Onze judoka’s krijgen dan de mogelijkheid om voor een leuke prijs doosjes met overheerlijke bonbons te verkopen om alle moeders (maar natuurlijk ook oma’s, tantes, zussen en buurvrouwen) eens goed te verwennen. Tegelijkertijd wordt hiermee onze clubkas wat gespekt, zodat wij de extra activiteiten naast de judolessen, extra leuk kunnen maken.

Helaas gooide dit jaar Corona roet in het eten, waardoor de actie verplaatst moest worden naar de Sinterklaas periode. Door de huidige situatie moest de opzet wel iets aangepast worden, maar dat weerhield onze judoka’s er niet van hun beste beentje voor te zetten en maar liefst tweehonderdvijftig doosjes te verkopen. Als vereniging zijn we natuurlijk supertrots dat onze judoka’s zo betrokken zijn bij onze vereniging dat ze zelfs onder de huidige omstandigheden nog zo goed hun best gedaan hebben. En natuurlijk zijn we tevens ongelooflijk blij dat er een mooi extra bedrag binnen gekomen is, wat betekend dat we, zodra de Corona-situatie het eindelijk weer toe laat, weer leuke dingen kunnen doen met het judokamp en dat we een leuke activiteit voor onze 13+ groep op touw kunnen zetten.

De topverkopers waren dit jaar Djerro Luijten, Damian van Peenen, Kas & Stan Langeweg en Siep van Bergen. Allemaal werden ze verrast met een speciaal cadeau om ze te belonen voor hun grote inzet. Maar natuurlijk verdient iedereen die meegeholpen heeft dit jaar een enorm groot compliment voor de inzet.

 

Podium voor Levi en Noah

Op maandag 22 april werd door Judo Bond Nederland district Zuid voor het eerst het Paastoernooi georganiseerd voor beginnende en onervaren judoka’s. Noah en Levi Schneijderberg trainen sinds kort drie keer per week en namen op deze mooie zonnige 2e Paasdag deel aan het toernooi in Gilze. Noah wist al zijn partijtjes te winnen met ippon en werd eerste. Levi verloor één partijtje maar won de rest waardoor hij tweede werd. Goed gedaan Noah en Levi!

 

Topprestatie Mike de Wit Streekontmoeting Oirschot

Voor de derde maal dit seizoen vond er een Streekontmoeting plaats, ditmaal in Oirschot, bij Judoschool Richard, waar namens Makoto Mike de Wit aan deelnam.

De Streekontmoetingen zijn judo toernooien voor de beginnende judoka’s die ervaring op willen doen met wedstrijdjudo. Er wordt een aangepast wedstrijdreglement gehanteerd zodat de judoka’s zoveel als mogelijk kunnen judoën, zo wordt de wedstrijdtijd altijd volgemaakt, en wordt er secuur gekeken naar de poule-indeling zodat de judoka’s binnen hun eigen leeftijdscategorie in een poule van hun eigen gewichtsklasse komen zodat de verschillen zo klein als mogelijk zijn. Deze competitie is op poten gezet door zes clubs: Budovereniging Rijen, Judoclub Klundert, Judoschool Richard, Judovereniging de Kroeven, Van Gils Sport & Fitness en Judovereniging Makoto Dokokaj.

Mike de Wit was uitermate op dreef deze zaterdag, want alle drie zijn wedstrijden wist hij te winnen, waarvan 2 met ippon. Een mooie, en zeer verdiende, eerste plaats was zijn beloning.

De eerstvolgende Streekontmoeting zal plaatsvinden op 6 april en zal door ons zelf georganiseerd worden en plaatsvinden in ons thuishonk ‘t Veerhuis te Oud Gastel. Wij hopen uiteraard dat we er zoveel mogelijk Makoto judoka’s op de tatami zullen verschijnen. Aanmelden hiervoor kan inmiddels via onze site, dus schrijf je zo snel mogelijk hiervoor in.

Jumbo Broos

JUMBO Oud Gastel ondersteunt judovereniging Makoto Dokokaj

Als échte Gastelse ‘ondernemingen’ hebben per heden JUMBO Oud Gastel en onze judovereniging de handen ineen geslagen. Daar waar JUMBO Oud Gastel met hun, in 2016 geheel vernieuwde, supermarkt heel Gastel en omstreken voorziet van alle benodigde boodschappen brengt onze judoverenging véle kinderen uit Oud Gastel en omstreken de ethiek van de judosport bij.

De judovereniging draait, aan de hand van een zeskoppig bestuur, volledig op vrijwillige basis. JUMBO Oud Gastel ziet welke inspanning hier allemaal voor nodig zijn en zal onze vereniging met betrekking tot diverse activiteiten ondersteunen door de benodigde boodschappen aan te leveren.  Hier zijn we uiteraard hartstikke blij mee en stelt ons in staat om tijdens activiteiten, als bijvoorbeeld ons judokamp, een nog gezonder en gevarieerder ontbijt voor te kunnen schotelen aan onze leden.

Het staat niet opgenomen op ons inschrijfformulier maar natuurlijk zullen al onze leden per heden hun boodschappen gaan doen bij de JUMBO Oud Gastel aan de Dorpstraat 5 :-).

Makoto judoka’s lekker bezig op Streekontmoeting

Om voor de beginnende wedstrijdjudoka’s wat meer aanbod te creëren zijn er, in samenwerking tussen 6 judoverenigingen uit Midden- en West Brabant, de zogeheten Streekontmoetingen in het leven geroepen.

De 6 deelnemende clubs zijn Budovereniging Rijen, Judoclub Klundert, Judoschool Richard, Judovereniging de Kroeven, Van Gils Sport & Fitness en Judovereniging Makoto Dokokaj. De Streekontmoetingen zijn judotoernooien voor de beginnende judoka’s die ervaring op willen doen met wedstrijdjudo. Er wordt een aangepast wedstrijdreglement gehanteerd zodat de judoka’s zoveel als mogelijk kunnen judoën, zo wordt de wedstrijdtijd altijd volgemaakt, en wordt er secuur gekeken naar de poule-indeling zodat de judoka’s binnen hun eigen leeftijdscategorie in een poule van hun eigen gewichtsklasse komen zodat de verschillen zo klein als mogelijk zijn. Afgelopen zaterdag was het de organiserende beurt aan Judovereniging de Kroeven die hun streekontmoeting in de Vijfsprong te Rucphen liet plaatsvinden.

Een viertal judoka’s van judovereniging Makoto Dokokjaj uit Oud Gastel nemen deel aan deze streekontmoeting en niet zonder succes. Sieb van Bergen beet de spits af en wist alle drie zijn partijen overtuigende te winnen. Annora den Hoed en Floran Dries zaten samen met twee andere judoka’s in één poule. Onderling was het tussen hen heel spannend en werden er scores over en weer gemaakt. Door een overname punt in de allerlaatste seconde mocht Floran zich de winnaar van deze partij noemen. Annora won al haar andere partijen en wist als enige meisje, met heel goed en aanvallend judo, tweede te worden in deze poule. Floran werd de nummer één in deze zelfde poule. Stan Langeweg was in een moeilijke poule ingedeeld met erg lange jongens. Maar Stan gaf zich zomaar niet gewonnen en wist in bijna elke pot een score te maken en in één wedstrijd ook als winnaar uit de strijd te komen. Uiteindelijk werd Stan vierde in deze poule. Op het eind was er bij alle vier de judoka’s en aanwezige trainers Vince en Milan blijdschap en tevredenheid …. en dat is toch het aller belangrijkste. De volgende Streekontmoeting is op 16 februari; hopelijk gaan we dan met nog meer judoka’s naar Oirschot. De Streekontmoeting daarop is op 6 april en zal door ons zelf georganiseerd worden en plaatsvinden in ons thuishonk ‘t Veerhuis te Oud Gastel. Heb je zelf ook interesse om eens te kijken of zo’n beginners toernooi wat voor jou is óf heb je het idee om te beginnen met de judosport neem dan een kijkje op onze website www. makoto-dokokaj.nl en meld je aan voor een proefles.

Bedrijvigheid bij J.V. Makoto Dokokaj

Judovereniging Makoto Dokokaj vierde vorig jaar haar 25-jarig jubileum. Al die 25 jaar is hun de judo-dojo op de eerste verdieping van ‘t Veerhuis aan de Veerkensweg te Oud Gastel hun ‘thuishonk’. Na al die jaren werd het wel tijd om de dojo te restylen. In samenwerking met ‘t Veerhuis heeft de dojo nu een heuse make-over gekregen en kunnen we er weer 25 jaar tegen aan. Omdat in de afgelopen weken ook de “hajime neem je vriendje mee”- en de “ouder kind”-lessen plaatsvonden kunnen we spreken van bedrijvige weken in het begin van dit nieuwe seizoen. En daar gaan we met onder andere de reünielessen en het judokamp na de herfstvakantie gezellig mee door. Het bekijken van de vernieuwde dojo én het weerzien van je oude judo-maatjes is reden te meer om zich op te geven voor een van de reünielessen. Deze zullen plaatsvinden op woensdag 31 oktober; van 19:30-20:30 voor judoka’s tot en met 15 jaar en van 20:30-21:30 kunnen de judoka’s van 16 jaar en ouder de mat op. Uiteraard zijn al onze oud-leden meer dan welkom om deel te nemen, maar om een beetje een beeld te krijgen van hoeveel judoka’s wij mogen verwachten, zouden we het op prijs stellen wanneer men zich per app aanmeldt op het Makoto informatie nummer: 06-18449604 of een mailtje stuurt naar info@makoto-dokokaj.nl. Mocht je geen oud-lid zijn, maar wel eens een keer een kijkje komen nemen in onze dojo of graag een proefles mee wil draaien, dan zien we je aanmelding via dezelfde weg graag tegemoet.

Reünie lessen voor oud-leden Makoto

Voor alle oud-leden, organiseert Makoto-Dokokaj op 31 oktober een tweetal reünie lessen.

Vorig jaar sloot Makoto Dokokaj haar 25-jarig jubileum af met een leuke clinic voor al haar leden. Ondersteund door trainers meneer Luc, Vince, Milan en Maikel, verzorgde Olympisch medaillewinnares Elisabeth Willeboordse een leuke en leerzame training voor judoka’s van vijf tot vijftig jaar. Sindsdien heeft Makoto Dokokaj echter niet bepaald stil gezeten, want tijdens de afgelopen zomervakantie heeft de dojo in het Veerhuis een grote make-over gekregen. De muren zijn voorzien van een frisse nieuwe kleur en na 25 jaar, is de oude mat vervangen door een spiksplinternieuwe en moderne oranje-blauwe mat. Tevens is het lesaanbod uitgebreid met extra lesuren op maandagavond.

Voor de huidige Makoto judoka’s is dit uiteraard zeer welkom en goed nieuws, want iedereen is razend enthousiast over de vernieuwde dojo. Deze ervaring willen we echter niet alleen bewaren voor onze huidige judoka’s, het leek ons bij uitstek een ervaring die we ook aan onze voormalige, inmiddels gestopte, judoka’s aan willen bieden. En daarom organiseert Makoto Dokokaj op woensdag 31 oktober twee reünielessen voor voormalig leden. Van 19:30-20:30 zijn judoka’s jonger dan 16 jaar welkom in onze dojo en van 20:30-21:30 kunnen de judoka’s van 16 jaar en ouder de mat op.

Uiteraard kun je op deze manier ervaren hoe de vernieuwde dojo er momenteel bij ligt, maar tevens is dit een uitgelezen gelegenheid om je oude judomaten weer eens stevig vast te pakken en te kijken hoeveel technieken je nog onder de knie hebt. Na afloop kan er in de bar van het Veerhuis eens flink bijgepraat worden en kunnen de nodige oude judo-anekdotes uit de sloot gehaald worden.

Zoals al gezegd zijn al onze oud-leden welkom, maar om een beetje een beeld te krijgen van hoeveel judoka’s wij mogen verwachten, zouden we het op prijs stellen wanneer men zich per app aanmeldt op het Makoto informatie nummer: 06-18449604, of per mail via info@makoto-dokokaj aanmeldt. Op voorhand bedankt voor jullie aanmelding en graag tot 31 oktober!

Ouder-kind judo – Jij doet toch ook mee?

Welkom aan mama, papa, tante, oma of opa – Activiteit  “Ouder kind JUDO”

 

Wie zijn er sneller de kinderen of de ouders? Wie hebben er een betere concentratie? Vanaf de zijlijn ziet die judorol er heel gemakkelijk uit, maar is dat ook echt zo?

 

In de week van 8 oktober staat er weer een leuke activiteit op de kalender; namelijk het ouder kind judo. Ieder lid uit de onderstaande groepen mag één volwassene meebrengen om gezellig mee te doen. Je vader, moeder, oom, tante, buurvrouw, buurman, opa of oma. Kunnen zij niet? Dan mag je ook je broer of zus of neef of nicht meenemen als zij tenminste 13 jaar oud zijn. Wie breng jij mee?

 

!! Het is niet noodzakelijk om een hele goede conditie te hebben, het gaat erom dat we gezellig de judosport samen beleven!

 

Het ouder kind judo is voor deze groepen:

maandag M1        18.00 tot 19.00 uur

woensdag W1       17.30 tot 18.30 uur

woensdag W2       18.30 tot 19.30 uur

vrijdag V1                17.00 tot 18.00 uur

vrijdag V2                18.00 tot 19.00 uur

 

* Lukt het je niet om iemand mee te brengen, dan is dat helemaal geen probleem (je bent niet de enige)! We verwachten je gewoon in de les om gezellig mee te doen! We kunnen jou deze les niet missen!

 

Wat doet je partner aan? Sportkleding; dus bijvoorbeeld een joggingbroek met een shirt (zonder scherpe ritsen e.d.) Sieraden mogen thuis blijven anders kunnen zij zichzelf of andere bezeren.

Translate »