Makoto Dokokaj nieuwspagina

Voorjaarsvakantie – geen training

Van vrijdag 19 mei 2024 t/m vrijdag 3 mei 2024 zijn er ivm de voorjaarstvakantie geen judolessen. Vanaf 6 mei gaan we weer knallen op de judomat

Paasweekend – geen training

Van vrijdag 29 maart t/m maandag 1 april 2024 zijn er ivm Pasen geen judolessen. Vanaf 3 april gaan we weer knallen op de judomat

Lintjestoernooi Cor Schuurbiers – 14 april

Op Zondag 14 april 2024 is het volgende Cor Schuurbiers Lintjestoernooi. De locatie is: Sporthal de Roos Commandobaan 6 Roosendaal.

Dit toernooi is alleen toegankelijk voor de beginnende judoka’s die wedstrijdervaring op willen doen, (dus géén wedstrijdjudoka’s) en deze zal voor zover het mogelijk is 1 keer per maand gehouden worden.

De deelnemers kunnen door middel van punten te halen, vaantjes en medailles winnen. Als de judoka 40 punten heeft verzameld ontvangt hij een geel vaantje, bij 80 een oranje, bij 120 een groene, bij 160 een blauwe, bij 200 een bruine en bij 240 punten een zwart vaantje.

Na zwart kunnen ze door gaan en als zij 300 punten hebben krijgen ze een bronzen medaille, bij 360 punten een zilveren en bij 420 punten een gouden medaille. Als de judoka totaal 600 punten heeft krijgt hij/zij een beker en mag niet meer aan het lintjestoernooi meedoen, en zijn ze klaar voor het grotere werk.

Hoe verdient de judoka zijn punten?
Als de judoka:
Verliest: 2 punten
Gelijk: 3 punten
Aangewezen winnaar: 4 punten
Yugo: 5 punten
Wazari: 6 punten
Ippon: 7 punten

Er wordt te allen tijde geprobeerd iedereen 4 wedstrijden te laten judoën.

Wat moet u doen?????
a) U kunt ter plekke bij de weging inschrijven
b) De weegtijden zijn: 4 tot en met 16 jaar, aanvang weegtijd 8.15 uur tot 8.30 uur
c) Het inschrijfgeld bedraagt € 7.50 per deelnemer.
d) Vanwege het laagdrempelige karakter van de wedstrijdjes zal er geen Makoto coach aanwezig zijn
d) Budoschool Cor Schuurbiers stelt zich niet aansprakelijk voor enige materiële schade dan wel lichamelijk letsel.

Examens juni – 2024

Op de lesdagen van 31 mei – 5 juni 2024 worden er weer examens gehouden. De uitnodiging hiervoor krijg je van de trainer en de betaling ervoor dient te gebeuren via de link “Examen voor een slip” of “Examen voor een band”, in “Inschrijven activiteiten” op de homepagina van onze site, of via het menu item “Inschrijven activiteiten” te vinden in het “Lidmaatschap” menu. Iedereen alvast heel veel succes!!

Lintjestoernooi Cor Schuurbiers – 10 maart

Op Zondag 10 maart 2024 is het volgende Cor Schuurbiers Lintjestoernooi. De locatie is: Sporthal de Roos Commandobaan 6 Roosendaal.
Dit toernooi is alleen toegankelijk voor de beginnende judoka’s die wedstrijdervaring op willen doen, (dus géén
wedstrijdjudoka’s) en deze zal voor zover het mogelijk is 1 keer per maand gehouden worden.
De deelnemers kunnen door middel van punten te halen, vaantjes en medailles winnen. Als de judoka 40 punten heeft
verzameld ontvangt hij een geel vaantje, bij 80 een oranje, bij 120 een groene, bij 160 een blauwe, bij 200 een bruine en bij 240 punten een zwart vaantje.

Na zwart kunnen ze door gaan en als zij 300 punten hebben krijgen ze een bronzen medaille, bij 360 punten een zilveren en bij
420 punten een gouden medaille. Als de judoka totaal 600 punten heeft krijgt hij/zij een beker en mag niet meer aan het lintjestoernooi meedoen, en zijn ze klaar voor het grotere werk.

Hoe verdient de judoka zijn punten?
Als de judoka:
Verliest 2 punten yugo 5 punten
Gelijk 3 punten wazari 6 punten
Aangewezen winnaar 4 punten ippon 7 punten

Wij zullen te allen tijde proberen iedereen 4 wedstrijden te laten judoën.

Wat moet u doen?????
a) U kunt ter plekke bij de weging inschrijven
b) De weegtijden zijn: 4 tot en met 16 jaar aanvang weegtijd 8.15 uur tot 8.30 uur
c) Het inschrijfgeld bedraagt € 7.00 per deelnemer.
d) Vanwege het laagdrempelige karakter van de wedstrijdjes zal er geen Makoto coach aanwezig zijn
d) Budoschool Cor Schuurbiers stelt zich niet aansprakelijk voor enige materiële schade dan wel lichamelijk letsel.

Ouder-kind judo & Hajime-Neem-Je-Vriendje-Mee

Nadat de examenperiode helemaal afgerond is, en iedereen weer met een nieuwe slip of band de mat kan betreden, hebben we een aantal leuke activiteiten op de planning staan.

Om te beginnen zal van 19 tot 23 februari, direct na de carnavalsvakantie, voor alle judoka en hun ouder(s) / verzorger(s), de jaarlijkse ‘ouder kind judolessen’ plaatsvinden. Dus voor alle judokas, van onze kleinste tuimelleden, tot onze oudste seniorenleden, is er de mogelijkheid om één (of meerdere) ouders dan wel verzorgers mee naar de les te nemen. Want het lijkt allemaal zo makkelijk vanaf de zijkant, maar hoe leuk is het om zelf te ondervinden of die judorol, dat judo-spelletje, of zo’n houdgreep wel zo makkelijk is als dat het lijkt :).

Alle ouders/verzorgers zijn van harte uitgenodigd om mee te komen naar de lessen op maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 februari.

En meteen de week daarna is het de beurt aan alle vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, buurjongens en buurmeiden om in het kader van de Hajime-Neem-Je-Vriendje-Mee weken, gezellig mee te komen trainen en om zelf aan en lijve te ondervinden hoe leuk en stoer judo daadwerkelijk is.

Dus op maandag 26 februari en 4 maart, woensdag 28 februari en 6 maart én vrijdag 1 en 8 maart mag elke judoka een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de judoles. Kun men niet kiezen neem ze dan gewoon allebei mee

We adviseren al onze gastjudoka’s om een lange trainingsbroek en een t-shirt te dragen en sieraden thuis te laten tijdens deze lessen.

Alvast véél judoplezier!

Kerstvakantie – geen training

Van vrijdag 22 december 2023 t/m vrijdag 5 januari 2024 zijn er ivm de kerstvakantie geen judolessen. Vanaf 8 januari gaan we weer knallen op de judomat

Examens januari – 2024

Op de lesdagen van 22-26 juni 2023 worden er weer examens gehouden. De uitnodiging hiervoor krijg je van de trainer en de betaling ervoor dient te gebeuren via de link “Examen voor een slip” of “Examen voor een band”, in “Inschrijven activiteiten” op de homepagina van onze site, of via het menu item “Inschrijven activiteiten” te vinden in het “Lidmaatschap” menu. Iedereen alvast heel veel succes!!

Streekontmoetingen 2023-2024

Ook dit jaar neemt Makoto Dokokaj weer deel aan de Streekontmoetingen, een serie laagdrempelige toernooitjes voor beginnende judoka’s georganiseerd door een vijftal West-Brabantse judo verenigingen (Jokoten Judo, JV de Kroeven, Budovereniging Rijen, JV Klundert en Makoto Dokokaj).

De judoka’s kunnen tijdens de verschillende toernooien punten verdienen, waarna ze na afloop van het laatste toernooi, op basis van behaalde punten, een mooie prijs in ontvangst mogen nemen. Om de judoka’s zoveel mogelijk ervaring op te laten doen, zal bij alle categorieën behalve de -15, ook na het behalen van een ippon nog verder gespeeld worden tot de hele wedstrijdduur verlopen is.

Omdat de Streekontmoetingen puur bedoeld zijn voor beginnende judoka’s dient er door de judokas en of ouders eerst even overlegd te worden met één van onze trainers of de Streekontmoeting inderdaad (nog) voor hen bedoeld is. Voor onze sporters die al wat meer ervaring op de mat hebben, zullen we dit seizoen een aantal andere toernooien aanbieden.

De judoka’s op basis van leeftijd in de volgende categorieën ingedeeld:
Groep             Categorie     Geboortejaren   Wegen                  Wedstrijden
Groep 1:          -10                2014-2015          12:30-12:45 uur    13:00-14:30 uur
Groep 2:          -8                  2016-2017          14:00-14:15 uur    14:30-15:00 uur
Groep 3:          -15                2009-2010          15:30-15:45 uur    16:00-17:30 uur
Ook groep 3:   -13                2011-2013
De categorie waarvoor ingeschreven wordt is de categorie voor het gehele seizoen. Deelnamekosten voor de hele serie van zes toernooien bedragen 30 Euro. Omdat de eerste Streekontmoeting inmiddels geweest is, maar we nog steeds deze serie met toernooien met zoveel mogelijk van onze aanstormende judo-talenten willen bezoeken, kan er voor 25 Euro nog steeds ingeschreven worden voor de resterende 5 toernooien.

De resterende toernooien zullen plaatsvinden op de volgende data:
25 november 2023 – Streekontmoeting Rijen
Budovereniging Rijen
Sportparkweg 21a
5121 MP Rijen

3 februari 2024 – Streekontmoeting De Kroeven
Openbare Basisschool De Wingerd
Kersenberg 52
4708 KC Roosendaal

16 maart 2024 – Streekontmoeting Nintai
Judo Vereniging Nintai
Meidoornstraat 5
Raamsdonksveer

25 mei 2024 – Streekontmoeting Makoto Dokokaj
Gehouden bij JV De Kroeven
Openbare Basisschool De Wingerd
Kersenberg 52
4708 KC Roosendaal

15 juni 2024 – Streekontmoeting Klundert
“De Niervaert”
Molenvliet 7
4791 GB Klundert

TopJudo Rotterdam – Trainingsstage 2023

Elk jaar organiseert Sport Instituut De Korte tussen Kerst en Oud-en-Nieuw de internationale TopJudo Rotterdam Trainingsstage. Deze 4-daagse stage is de grootste judo trainingsstage in Nederland met in totaal meer dan 600 deelnemers, uit meer dan 10 verschillende landen. Verschillende grote internationale judo verenigingen komen naar deze stage om met hun wedstrijdselectie het jaar op een goede manier te sluiten en om zich voor te bereiden op de grote toernooien die het volgende jaar op de agenda staan. Verschillende NK, EK, WK en OS medaillewinnaars kun je hier op de mat treffen. Toppers zoals Juul Franssen (tegenwoordig wonend in Oud Gastel), Roy Meyer (ook bekend van tv en in het verleden op bezoek bij Makoto), Mark Huizinga (winnaar van Olympisch goud), Marinde Verkerk, Frank de Wit en Kim Polling bezoeken regelmatig deze stage. Ook buitenlandse toppers zoals voormalig wereld kampioen Mathias Casse zijn op deze stage in Hoogvliet te vinden. Ook voormalig Makoto trainer Bruno Culo, de huidige trainers meester Vince en juffrouw Yentel en voormalig Makoto leden zoals Reno Linders, Dweezil Schoonen en Liv Schoonen hebben in het verleden vele malen aan deze stage deelgenomen.

Dit jaar willen we graag met een groep fanatieke Makoto judoka’s de TopJudo Rotterdam stage gaan bezoeken en wel op dag 3 en 4. Op dag 3 zijn er in totaal 4 trainingsblokken (2x voor U15 en 2x voor U18 en ouder), maar we zullen enkel bij de U15 blokken aanwezig zijn. Op dag 4 is er 1 gezamenlijke training waar we ook bij aanwezig zullen zijn. Aan hoeveel trainingen je deel wil nemen mag je uiteraard zelf bepalen.

Meester Milan en juffrouw Yentel zullen meegaan ter begeleiding van onze judokas.

29 december, training 1 (U15) 09:00 – 10:30 (juffrouw Yentel)
29 december, training 2 (U15) 15:45 – 17:15 (juffrouw Yentel)
30 december, training 1 (gezamenlijk) 09:00 – 11:00 (meester Milan)

Deelname is 15 Euro per trainingsblok
Graag 1 tot 3x het product aan de winkelwagen toevoegen en bij het afrekenen vermelden aan welke trainingsblokken je deel wil nemen.

Translate »