Zoals bekend is Makoto Dokokaj één van de organisatoren van de de zogenaamde Streekontmoetingen, een serie met kleinschalige instaptoernooien voor beginnende judoka’s, bedoeld om ervaring op te doen met het draaien van wedstrijdjes. Dit seizoen zijn er in totaal 4 Streekontmoetingen, waarvan er nog eentje plaats zal gaan vinden (17 juni in Klundert).

Voor jeugdige judoka’s die wedstrijdjes heel leuk vinden en graag nog meer ervaring op willen doen, maar voor wie een grootschalig toernooi zoals de Open Bredase of de Zuid Nederlandse Kampioenschappen nog net wat te lastig of te spannend is, zijn er verschillende mogelijkheid om deel te nemen aan zogenaamde puntenwedstrijden. De insteek van deze puntenwedstrijden is in principe gelijk aan de Streekontmoeting, dus per keer door middel van wedstrijdjes te doen, punten verzamelen om zo bepaalde doelen te behalen. Alleen worden ze steeds gehouden bij dezelfde vereniging en blijven de punten staan over meerdere seizoenen. Zo wordt het mogelijk om over een langere periode toe te werken naar een bepaalde prijs, zoals een medaille of een beker, waarna je toe bent aan grotere en serieuzere wedstrijden. Doordat er kinderen van verschillende verenigingen aan de puntenwedstrijden meedoen, zul je regelmatig nieuwe tegenstanders tegen het lijf lopen, waardoor je weer extra ervaring opdoet. Door de kleinschaligheid van de toernooien, is er doorgaans geen trainer/coach aanwezig, wat ook niet echt nodig is omdat het vooral gaat om de opgedane ervaring.

Graag willen we twee puntenwedstrijden onder jullie aandacht brengen die volgens ons zeer geschikt zijn voor onze beginnende judoka’s.

1: Lintjestoernooien van Budoschool Cor Schuurbiers, gehouden in Sporthal de Roos, Commandobaan 6, in Roosendaal. Deze Lintjestoernooien worden doorgaans gehouden op de tweede zondag van de maand. Inschrijven kan per keer ter plekke. Meer informatie is te vinden op: https://budoschool-corschuurbiers.nl/inschrijving-lintjestoernooi. Menig Makoto judoka heeft hier zijn eerste wedstrijdervaring opgedaan en de verschillende vaantjes en medailles bij elkaar verdiend.

2: Vanentoernooien van Sport Instituut De Korte, gehouden in de Dojo van SI de Korte, Middenbaan Zuid 402, in Hoogvliet. De Vanentoernooien worden doorgaans gehouden op de eerste zondag van de maand. Inschrijven kan per keer ter plekke. Meer informatie is te vinden op: https://www.dekorte.nl/vanentoernooi. Het vanentoernooi wordt gehouden in dezelfde dojo waar wereldtoppers zoals Mark Huizinga, Marinde Verkerk, Juul Franssen en Roy Meyer getraind hebben en waar ook de nodige oud-Makoto judokas wedstrijdtraining krijgen.

Wij hopen dat ook in de toekomst onze judokas wederom hun opwachting gaan maken op bovenstaande toernooien om zo toe te groeien naar mooie successen en resultaten op de judomat. Mochten er nog vragen zijn over deze toernooien, stuur ze naar info@makoto-dokokaj.nl en wij zorgen dat ze zo snel mogelijk behandeld worden.

 

 

 

Translate »