Deelname van het zestal judoka’s, namelijk Milan, Nienke, Milou, Tim, Rik en Casper, aan de streekontmoeting afgelopen zaterdag heeft een diepgaand positief effect gehad op hun judo-ervaringen. Het was een middag doordrenkt met opwinding en uitdagingen, die niet alleen hun vaardigheden op de judomat aanscherpte, maar ook hun persoonlijke groei en karaktervorming bevorderde.

Milou, met haar doorzettingsvermogen heeft op haar eerste streekontmoeting mooie partijen op de mat weten te zetten net als haar broer Tim. Zo heeft Tim zich niet alleen vast weten te klampen aan zijn tegenstanders in een houdgreep maar ook aan het podium net als iedere andere deelnemer vandaag. Ook de meer ervaren deelnemers zoals Nienke hebben mooie partijen weten neer te zetten. Nienke laat een mooie ontwikkeling zien (mede vanwege haar steeds fellere inzetten) met mooie ippons tot gevolg. Het gevolg hiervan was een spetterende wedstrijd tussen onze judoka’s Rik en Nienke. Zij gaven beiden aan veel te hebben geleerd van eerdere toernooien. Naast de stijgende lijn die toernooien met zich meebrengt op technisch vlak brengen de judoka’s ook een mooie groei door op persoonlijk en vriendschappelijk vlak. Zo zien we bijvoorbeeld judoka Sem na vele deelnames streekontmoetingen (inmiddels ontgroeid) toch meekomen om andere judoka’s te helpen. Mede door zijn aanmoedigen en coaching ontstonden ook spectaculaire partijen tussen de judoka’s Milan en Casper. Zo maakte Milan het Casper erg moeilijk door een grote diversiteit aan technieken waarop Casper vervolgens reageerde met o-soto-gari’s wat resulteerde tot een mooie balansverstoring bij Milan.

Dit alles laat zien dat toernooien een mooie manier blijven om grenzen te verleggen, leren omgaan met winst en verlies, en om te groeien als individuen.

De deelname aan deze wedstrijden heeft niet alleen hun judo-vaardigheden verfijnd maar ook onderlinge vriendschappen. Het toont aan hoe judo veel meer is dan alleen een sport; het is een pad naar zelfontplooiing en positieve transformatie. Milan, Nienke, Milou, Tim, Rik en Casper zijn mooie voorbeelden van hoe deelname aan ook laagdrempelige wedstrijden een mooie ervaring kan zijn.

Translate »