Wedstrijden

Wil je meedoen aan een toernooi, dan kun je een overzicht van alle toernooien vinden op de kalender in het bovenstaande menu. Je kunt je via dit gedeelte van de website ook inschrijven voor wedstrijden. Weet je al voor welke toernooien je wil inschrijven, dan kun je via het menu aan de rechterzijde klikken op ‘direct naar toernooien’. Sommige toernooien en wedstrijden zijn enkel voor geselecteerde judoka’s. Er zijn ook toernooien waaraan alleen beginnende judoka’s mogen meedoen.

In de bovenstaande menu’s vind je meer informatie over de door de JBN vastgestelde leeftijds- en gewichtscategoriën. Ook vindt je informatie over hoe een wedstrijd in zijn werk gaat en wat je mee moet nemen naar een wedstrijd. De judosport heeft vele facetten en zo kan judo o.a. ook als wedstrijdsport beoefend worden. Vindt een judoka het leuk om mee te doen aan wedstrijden dan zijn daar alle mogelijkheden toe binnen J.V. Makoto Dokokaj.

Bij wedstrijden wordt er gebruik gemaakt van categoriën

  1. Als je net begint met de judosport kun je meedoen aan judo ontmoetingen. Het Lintjestoernooi in Roosendaal, de diverse Streekontmoetingen, of onze clubkampioenschappen zijn hier een voorbeeld van. Bij deze wedstrijden gaat het om het meedoen en het opdoen van ervaringen. Leren winnen, leren om met teleurstellingen om te gaan, andere kinderen ontmoeten enz.
  2. Heb je al aardig wat ervaring opgedaan op het niveau van ‘ontmoetingen’, dan kun je mee gaan doen aan de wedstrijden die georganiseerd worden door Judo Bond Nederland. Hier gaat het er allemaal iets officieler aan toe. Er zijn officiele scheidsrechters en juryleden. Ook zijn de poules vaak wat groter.
  3.  Werk je hard tijdens de trainingen, vind je het erg leuk om wedstrijden te judoën, heb je al aardig wat wedstrijdervaring op JBN toernooien opgedaan en sta je hier vaak op het podium, dan kan de trainer je selecteren voor de wedstrijdgroep van Makoto Dokokaj. Als je goed presteert op de JBN toernooien, kan de trainer je ook selecteren om mee te doen aan de Zuid Nederlandse Kampioenschappen. Tot 12 jaar is het podium van de ZNK het hoogst haalbare.
  4. Als je bij de Zuid Nederlandse Kampioenschappen in de -15 jaar 1e, 2e of 3e wordt, mag je deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Ook bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de districtstrainingen.
    Als je ook op de Nederlandse Kampioenschappen op het podium komt, kan de trainer je vragen of je de talententrainingen wil gaan volgen bij de Regionale Talenten Centra (RTC) in Goes of in Hoogvliet.

Betalingen toernooien

Schrijft u een judoka in voor een toernooi dan bent u verplicht om de inschrijfkosten, z.s.m. maar uiterlijk binnen 3 dagen na inschrijving via het inschrijfformulier, en bij inschrijving tegen de sluitingsdatum, in ieder geval niet later dan op de sluitingsdatum te voldoen. Dit kan door het bedrag over te maken op RABO bankrek.: NL 89RABO014 11 49 264 t.n.v. Makoto Dokokaj o.v.v. de toernooinaam en toernooi datum.

Ziekte of afmelding voor een toernooi

Kun je niet verschijnen op het toernooi of de wedstrijd waarvoor je je hebt ingeschreven doordat je ziek bent, dan is er helaas geen restitutie mogelijk. Als vereniging moeten wij de inschijfkosten voor alle ingeschreven deelnemers, enkele weken voor het toernooi overmaken naar de organiserende judo club. Zij kopen hiervan o.a. de prijzen.
Mail of bel wel altijd eventjes naar het secretariaat of je coach als je niet kunt komen zodat wij je netjes kunnen afmelden.
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Tot slot wensen wij je veel plezier toe met het beoefenen van de judosport.

Inschrijven voor een toernooi

Voordat je je kunt inschrijven voor een toernooi, moet je eerst een account aanmaken. Door op het poppetje rechtsboven op de website te klikken, kun je je registreren. Je vult 1 keer al je gegevens in om een account aan te maken. Met de gegevens die je daarna per mail ontvangt, kun je je voortaan inschrijven voor alle activiteiten zonder dat je iedere keer je gegevens hoeft in te vullen. Denk er wel aan om je gewicht te veranderen (als dit veranderd is) bij de inschrijving.

Translate »